Skip to content
Home » Lahor nastupao na Paliću i u Splitu.

Lahor nastupao na Paliću i u Splitu.

Protekli vikend bio je izuzetno aktivan za JK “Lahor” jer smo učestvovali na dva takmičenja i imali jedan revijalni nastup. Kako nam je bilo u gostima u Splitu i na Paliću pročitajte u nastavku.

SEEOOC (Otvoreno prvenstvo Jugoistočne Evrope – Optimist)

Ekipa u sastavu Nika Živković, Tea Radimir, Ana Šaranović, Martin Krivokapić i Nikola Matijević vođeni trenerom Radivojem Popovićem i našim dugogodišnjim članom Lukom Ognjanovićem otputovali su na Palić gdje već tadicionalno nastupamo na SEEOOC regati. U sklopu priprema za SEEOOC učestvovali smo na prvenstvu Srbije za klasu Optimist. Ova pripremna regata (za naš tim bez rezultatskog značaja) bila je dobra uvertira za vikend i glavno takmičenje.

Petak bez vjetra i vikend sa 7 regata

Nakon odjedrene pripremne regate u četvrtak uslijedio je prvi dana takmičenja. Uslovi su bili nepovoljni pa se nije jedrilo već su djeca vrijeme iskoristila za druženje i razmjenu iskustava sa članovima drugih klubova.

U subotu se jedrilo po slabom do umjerenom vjetru a ukupno su se jedrile 4 regate. Naša Nika Živković je pokazala najviše strpljenja u teškim uslovima i prvi dan jedrenja završila na 6. mjestu u generalnom plasmanu. Prošlogodišnji osvajač medalje u konkurenciji do 12 godina Nikola Matijević je takmičenje počeo sa prestupom (UFD) što mu je pokvarilo plasman iako je imao dobre pozicije u ostalim trkama tokom prvog dana. Tea i Ana koje su prvi put nastupale na ovako velikom takmičenju su imale problema samo tokom prve regate. Kada je trema prošla njihovi rezultati su bivali sve bolji. Martin je tokom prvog dana regate uglavnom završavao u prvoj trećini od ukupno 60 takmičara.

Photo by millerson

Nedjelja je bila dan odluke koji je pripao ženskom dijelu ekipe Lahora. Odjedrene su 3 regate a Nika je uspjela da sa jednim 2. mjestom popravi poziciju i takmičenje završi kao 5. u ukupnom plasmanu i kao druga djevojčica. Tea Radimir je svoj debi nastup krunisala medaljom u kategoriji djevojčica uzrasta do 12 godina (Tea ima samo 9 godina) i pokazala da je pred njom još puno uspješnih takmičenja. Kompletna lista rezultata Lahorove ekipe:

  • Nika Živković – 5. generalno (2. djevojčica) – ulasci po regatama 4. 10. 4. 8. 2. 12. 16.
  • Nikola Matijević – 11. generalno – ulasci po regatama UFD 16. 5. 17. 5. 21. 3.
  • Martin Krivokapić – 16. generalno – ulasci po regatama 12. 12. 27. 13. 18. 40. 11.
  • Tea Radimir – 23. generalno (3. djevojčica do 12 g.) – ulasci po regatama UFD 28. 8. 23. 38. 17. 7.
  • Ana Šaranović – 39. generalno – ulasci po regatama – DNC 52. 41. 43. 33. 30. 37.
Photo by millerson

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu ILCA4 – Split

Puno teži zadatak imali su naši takmičari u klasi ILCA4 koji su u Splitu odmjeravali snage sa hrvatskim takmičarima tokom tri dana jedrenja. Naš tim predvođen trenerom Branislavom Ercom činili su Vanja Strahinja, Marin Čižek i Aleksa Roganović. Na takmičenje su takođe otputovali par dana ranije kako bi se pripremili za vikend i što bolje upoznali sa regatnim poljem. Za transport ekipe se pobrinula fondacija Montenegro Olympic Sailing Development koja nam je preko CJS-a ustupila kombi vozilo.

Nakon dvodnevnih priprema počelo je otvoreno prvenstvo Hrvatske. Tokom tri dana odjedrilo se 7 trka po umjerenom vjetru. U izuzetno jakoj konkurenciji od 42 takmičara i takmičarke iz Hrvatske naši su se uglavnom pozicionirali oko sredine sa par dobrih ulazaka i par izuzetno loših. Zapaženijih rezultata nije bilo iako je za Vanju bilo prilike da ostvari bolji plasman u konkurenciji djevojaka do 16 godina starosti. Na poslijetku iskustvo koje su naši takmičari stekli tokom nastupa u Splitu sigurno će im biti od koristi za predstojeću jedriličarsku sezonu.

Krajnji rezultati našeg tima izgledali su ovako:

  • Marin Čižek – 27. ukupno – ulasci po regatama 7. 27. 17. 39. 26. 35. 36.
  • Aleksa Roganović – 33. ukupno – ulasci po regatama DSQ 24. 38. 29. 27. 21. 24.
  • Vanja Srtahinja – 34. ukupno – ulasci po regatama 21. 35. 29. 30. 30. 33. 27.
Photo by JK Split

Camellia trophy – revijalni nastup JK Lahor

Ostatak ekipe Lahora vođen trenerom Filipom Petričevićem za vikend je imao revijalni nastup na manifestaciji “Camellia trophy” u Stolivu. Kao i svake godine naša ekipa je podržala ovu manifestaciju i sa zadovoljstvom se odazvala pozivu organizatora.