Skip to content
Home » Lahor na CSC-u u Puli

Lahor na CSC-u u Puli

Četvoročlana ekipa Lahora predvođena trenerom Radivojem Popovićem učestvovala je na regati CSC u Medulinu (Pula). Lahor je bio dio crnogorskog jedriličarskog tima kojeg su pored naših, činili i članovi JK “Delfin” i JK “Jugole Grakalić”. Odlazak na regatu podržao je CJS, Montenegro Olympic Sailing Development kao i roditelji članova kluba. U nastavku pročitajte kako je bilo tokom sedam dana u Medulinu.

Odlazak na put

Ekipa Lahora je u ponedeljak 25. marta rano ujurto krenula ka svima omiljenom Medulinu. Nika Živković, Nikola Matijević, Damir Đešević i Balša Banićević su zajedno sa trenerom Radivojem Popovićem činili Lahorov tim. U Herceg Novom su se susreli sa ekipama Delfina i Jugola i sa dva kombi vozila + dvije prikolice + dva gumenjaka + 12 jedrilica i svom dodatnom opremom nastavili put ka Puli. Crnogorski jedriličarski savez je preko fondacije Montenegro Olympic Sailing Development obezbjedio kombi vozila dok su klubovi organizovali brodove i prikolice.

Pripreme pred takmičenje i odložen prvi dan regate.

Ekipa je tokom utorka i srijede samostalno trenirala, upoznavala regatno polje i pripremala se za takmičenje. Vjetar je bio južni, dosta jak i zahtjevan sa udarima do 30 čvorova. Četvrtak je bio predviđen za prvi dan jedrenja ali je zbog prejakog juga regatni odbor odlučio da se tog dana ipak ne jedri. Djeca su iskoristila dan za taktičku pripremu za petak i posjetu Puli.

Kvalifikacione trke

U petak je jugo malo olabavio pa je odjedreno po 4 trke u svakoj kvalifikacionoj grupi. Ukupno 240 takmičara je podijeljeno u 3 grupe. Naši su takmičari imali poteškoća prilikom starta pa su često prestupali i ostajali bez bodova što ih je koštalo plasmana. Najbliži plasmanu među 80 najboljih bio je Damir Đešević kojem su nedostajala dva boda za plasman u zlatnu grupu pa je kvalifikacije završio u srebrnoj grupi zajedno sa Nikom dok su Nikola i Balša kvalifikacije završili u bronzanoj grupi.

  • Damir Đešević – 32. mjesto, 20. mjesto, BFD, 21. mjesto.
  • Nika Živković – 41. mjesto, BFD, 29. mjesto, 34. mjesto.
  • Balša Banićević – 58. mjesto, BFD, 44. mjesto, 41. mjesto.
  • Nikola Matijević – 44. mjesto, DNC, BFD, 44. mjesto.

Završne trke

Prvi dan vikenda je bio planiran za jedrenja u zlatnoj, srebrnoj i bronzanoj grupi ali je zbog opet prejakog juga na more izašla samo zlatna grupa. Naši su članovi ostali na kopnu čekajući povoljne uslove koji su se, ispostaviće se, stvorili tek u nedjelju. Tokom poslijednjeg dana vikenda sve grupe su izašle na vodu kada je odjedrena po jedan završna trka koja je donijela i konačne plasmane po grupama. Naši su se takmičari u srebrnoj i bronzanoj grupi pozicionirali na sledeći način:

  • Damir Đešević – 29. mjesto u poslijednjoj trci i 10. mjesto u ukupnom plasmanu srebrne grupe
  • Nika Živković – 18. mjesto u poslijednjoj trci i 21. mjesto u ukupnom plasmanu srebrne grupe
  • Balša Banićević – 17. mjesto u poslijednjoj trci i 5. mjesto u ukupnom plasmanu bronz. grupe
  • Nikola Matijević – 13. mjesto u poslijednjoj trci i 11. mjesto u ukupnom plasmanu bronz. grupe